„INVATAM IMPREUNA, NE PREGATIM PENTRU EDUCATIA EUROPEANA!"

Echipa managerială, director profesor GEORGETA CICEA si directorii adjuncti profesor Mihaela Dumitrescu, Doina Visan si Ciprian Popescu au continuat dezvoltarea structurii organizationale favorabile descentralizării, diversificarea ofertelor educationale cu scopul apropierii de nevoile comunitare si relationarea din perspectiva unei eficiente sporite a scolii cu comunitatea locală.
Activitatile de perfectionare, formare si participare la reforma învătământului ale cadrelor didactice s-au concretizat în realizarea de programe pentru discipline optionale, materiale didactice auxiliare, culegerii si ghiduri, finalizarea cursului E-Stiinte si E-Chimia, organizarea de olimpiade scolare, coordonarea comisiilor metodice si participarea în calitate de membrii în Consiliul Consultativ al ISMB si în Comisia ISMB pentru avizări si recomandări pentru diferite discipline.

    

AMINTIRI...


Rasfoim cu sfiala un registru din anul 1959, cel mai vechi pastrat. Înca mai persista misterul începutului. Cum sa nu te entuziasmezi, cum sa nu-ti tresalte inima de bucurie când, în cautarea "radacinilor”, gasesti pe foi îngalbenite de vreme documente care-ti prelungesc existenta!

Nici o alta denumire, fie ea minister sau o alta institutie superioara nu are rezonanta în suflet, nu-ti este mai draga decât aceea pe care o revendici ca stramos direct. Parca si literele cu forma lor arhaica au ceva special, deoarece compun titulatura scolii care-ti provoaca o reala emotie....

Din paginile îngalbenite de vreme ale batrânelor registre, rasar nume care ascund chipuri demult uitate, unele trecute la cele vesnice, dar toate ramase în memoria afectiva a slujitorilor scolii.

Rasfoind amintitele registre ne-am întrebat cine a fost primul, cu ce gând a pasit pragul scolii, cine l-a întâmpinat, când a atins clipa de glorie. Nu gasim raspunsul decât la prima întrebare.Si cum orice asezamânt îsi leaga numele de conducatorii ei, numiti asa de european astazi manageri, aflam ca primul director al scolii s-a numit Iacomi Constantin, profesor de istorie.

În fiecare activitate a acestui liceu a fost pusa o picatura din inima fiecarui director. Am încercat sa-i punem la un loc pe cei care au fost cu cei care sunt.

Aceasta încercare de realizare a unei "Monografii a liceului C.A.Rosetti" este un pas modest spre a ilustra eforturile si profesionalismul înaintasilor nostri, un simbol al recunostintei si aprecierii muncii lor.

Nimic nu poate exista fara istorie.O institutie de învatamânt este un loc binecuvântat prin menirea sa plina de noblete si generozitate, aceea de a forma si cultiva personalitati, de a deschide portile spre cultura, de a trezi interesul pentru cunoastere dar si în modul în care a fost realizata aceasta datorie de-a lungul timpului, pentru multe generatii, care trecând pe acolo, au dat valoare acelei institutii.

Este de datoria noastra sa aratam generatiilor de astazi, elevi si profesori, eforturile predecesorilor nostri.

Director Adj. Prof. Mihaela Dumitrescu